Creta – insula surprizelor (Elafonissi, Preveli Palm Beach)

DSC_6514E super sa stai toata ziua la plaja hotelului, sa te scalzi in ape curate si sa te racoresti la cel mai apropiat bar frumos amenajat pe nisip, sa te odihnesti si sa faci – nimic 🙂 dar nu ne puteam permite sa nu continuam descoperirea frumoaselor locuri de pe Creta, iar urmatoarea noastra destinatie a fost Elafonissi – plaja cu nisip roz!

Dar nu e totul asa simplu cand calatoresti cu un copil caruia nu-i prea place sa mearga cu masina mai mult de 30, 40 min, iar drumul pana la acea plaja era cam de 2:30 ore… A trebuit sa avem cu noi activitati “de drum” (va povestesc despre ele daca vreti in alt articol), fructe si multa rabdare mai ales ca in goana dupa peisaje, am ales drumul care ducea prin munti si serpantine. Acestea ne-au intors stomacul pe dos si mie, si Crinei, dar cu scurte opriri am reusit sa facem traseul mai usor si mai placut

IMAG1345

 

IMAG1360

IMAG1354

Iar cum era de asteptat, peisajul si plaja Elafonissi a meritat fiecare minut de ameteli si greturiDSC_6423

DSC_6442

DSC_6432

DSC_6476

DSC_6518

IMAG1434pe cat de frumoasa – pe atat de aglomerata!

si aici puteti ajunge cu o excursie organizata (nu stiu pretul din pacate, depinde din ce regiune a insulei porneste autocarul), care incepe de la ora 8:00, astfel incat sa puteti petrece o zi intreaga in acest Paradis!

IMAG1473

DSC_6508

IMAG1476

Si aici apa e foarte “mica”, adica perfecta pentru copii si poti sa stai fara nicio grija

DSC_6495

IMAG1502

IMAG1438

IMAG1520urmele noastre pe nisip

IMAG1479

PICT_20140717_175213

PICT_20140717_183236

PICT_20140717_175146

PICT_20140717_192930Autocarele cu excursii pleaca pe la 18, 19, deci pe la 20 plaja e deja foarte libera, iar pescarusii, apusul ii dau un aer foarte romantic.

PICT_20140717_193702

IMAG1506

PICT_20140717_195730Asta sigur e poza mea preferata din vacanta!

PS: pe plaja am vazut doar 3 cabine de WC, care la 19 s-au inchis (de asta Crina e in scutec) si doua snack bar-uri, unde gasiti vreo 10 feluri de sandwich-uri, biscuiti, gustari la bere, inghetata si bauturi racoritoare. Asa ca daca bebe e prea mic pentru un sandwich cu carne de curcan, e musai sa aveti la voi si mancare.

In ziua urmatoare am hotarat sa vedem plaja Preveli Palm Beach – o plaja cu o padure de palmieri naturali, care te duce cu gandul mai mult la Africa decat la Grecia, iar raul care se revarsa in marea Libiei ofera posibilitatea unei aventuri cu catamaranul.

De data asta drumul nu a mai fost unul linistit, Crina a vomitat foarte tare, plingea, ii era rau… eu exact in acea zi nu ii luasem haine de schimb, a trebuit sa ne intoarcem cat mai curand la hotel si de aceea am petrecut foarte putin timp contempland acel frumos peisaj, iar cand am urcat (pe scari abrupte, sapate in munte), pe plaja se lasase umbra si abia am reusit sa facem cateva poze. DSC_6524

DSC_6540

DSC_6536Poze cu vederea de pe rau vedeti aici

DSC_6554Crina s-a incapatinat sa urce singurica, fara sa fie tinuta de mana (ca e fata mare), iar daca Mihai incerca sa o ia pe sus, in joaca – se intorcea inapoi toate scarile pe care nu a calcat 🙂 

Vazand ca in toate aceste zile copilul a fost foarte incantat de calatoriile noastre, iar voma ne-am gandit ca era de la faptul ca ne-am pornit imediat dupa masa, am hotarat sa mai exploram putin insula. In acea zi am ales Chania, o regiune cu multe plaje mici, dar fiecare cu farmecul ei aparte. Din pacate nu a fost sa fie. De data asta Crina nu mai vroia nici sa urce in masina, nici in carseat, nu-i mai era interesant sa priveasca pe geam, era agitata si zicea ca vrea acasa. Ne-am dat seama ca era obosita si ne gandeam ca ajungem, o culcam la umbra si s-a rezolvat, dar….  era duminica, plajele foate aglomerate, niciun loc liber si culmea – nicio taraba de unde sa putem cumpara o umbrela macar. Am incercat sa ii facem umbra Crinei cu prosoapele, dar la 34C copilul era transpirat complet si ne-a fost imposibil s-o adormim. Asa ca am urcat in masina si ne-am intors la hotel. Am admirat plajele din mers si ne-am dat seama ca mai avem multe, multe sa vedem pe Creta, dar deja in alt an 🙂

Si pentru ca multe dintre voi mi-ati tot dat intrebari, am hotarat sa sarspund aici la cele mai frecvente dintre ele, poate mai intereseaza pe cineva:

  • Hotelul la care am stat se numeste Aquila Rethimna Beach
  • de data asta am mers prin intermediul agentiei Fain Tur , pentru ca ne-au oferit un pret mult mai bun decat booking-ul.
  • Crina a suportat foarte bine avionul in primul rand pentru ca orele au fost foarte bune, iar zborul -de aproape 2 ore. Urechiusele au durut-o doar la aterizarea in Chisinau. La noi ploua si erau turbulente, desi nu stiu daca este vreo legatura 🙂
  • Am zburat la 21 de sapt de sarcina. am avut permisiunea ginecologului si niciun fel de disconfort sau probleme.
  • Cu mancarea pentru copil ne-am descurcat mai bine decat ne-am asteptat. Aproape fiecare restaurant are meniu special pentru copii si vreo 3 feluri de supe.
  • Trusa medicala a fost mare, cam jumatate de valiza, pentru orice eventualitate. cand am cumparat medicamentele, le-am ales pe cele cu termen de valabilitate de min 2 ani, dar sper sa nu avem nevoie de ele nici atunci 🙂
  • Masini in chirie gasiti cam la fiecare 100 m.
  • Da, luna iulie e foarte calduroasa, intre 29C-34C. Somnul Crinei e exact la amiaza, asa ca dormea in casa, sub conditioner, desi nici pe plaja sub umbrela nu cred ca era o problema, pentru ca vantul batea mereu si destul de racoros. Dar plimbarile prin oras erau imposibile.
  • Daca nu puteti tine copilul la umbra facand castele de nisip sau aranjand pietricele colorate, hotelul avea un miniclub extraordinar. Foarte mare, cu tot felul de activitati creative si sportive pentru toate varstele, cu piscina aparte pt copii, cu bucatarie proprie, cu multa umbra si verdeata, cu dormitoare si posibilitatea de a lasa copilul (de la 8 luni) ca la gradinita.

Comments

comments


4 thoughts on “Creta – insula surprizelor (Elafonissi, Preveli Palm Beach)

  1. Anna

    Salut Ana
    vrem si noi anul acesta intr-o calatorie in creta, insa in luna iulie voi fi insarcinata in luna a 7, asa ca am hotarit s amergem la inceputul lunii iunie.
    Imi zici te rog cite luni de sarcina ai avut atunci, cum ai suportat avionul, nu ai avut contractii in timpul zborului?si daca poti sa imi dai citeva sfaturi de ce sa duc cont ca sa nu fie greoaie sarcina in timpul calatoriei
    multumesc

    1. Ana Irina

      eu aveam vreo 22 de saptamini. a fost foarte bine! nu am simtit niciun disconfort. zborul din chisinau e destul de scurt, in jur de 2 ore, deci nu prea reusesti sa obosestisi sa amortesti. iar daca totusi simti ca ti se umfla picioarele poti sa faci plimbari scurte prin avion la fiecare 30 min 🙂

  2. Anna

    Buna Ana
    imi spui te rog cum ai dat pastila pentru rau de drum Crinei?ai farimitato si ai puso in apa?i-ai dat jumate? si tu cit ai luat?
    multumesc 🙂

    1. Ana Irina

      salut! da, am maruntit-o si i-am pus-o in suc, deoarece e foarte amara 🙂 i-am dat jumatate

Leave a Reply