In Liniștea Naturii (Sinaia și Zabola Estate)

Ca sa puteti patrunde un pic mai mult in atmosfera acelor zile, apasati Play ca sa porniti piesa lui Tom Waits, New Coat of Paint, de pe albumul pe care l-am ascultat pe repeat in acele zile. Daca as fi putut adauga si trosnetul focului, ar fi fost ideal.

Cred ca si celor carora nu le place iarna, frigul si zapada le-ar place sa vada astfel de peisaj. Atat de imaculat si liniștitor. In ultima noastra vacanta in doi, Mihai a propus sa mergem in Romania, la munte. In primul rând pentru ca el nu e foarte încântat de zborurile cu avionul, dar si pentru ca aceasta țara are multe locuri încântătoare, care abia așteaptă să fie descoperite.

In Sinaia am fost doar o data, fugitiv, asa ca ne-a facut plăcere sa o vizitam, iar priveliștea din telecabină era ca ruptă din povesti. Din pacate Castelul Peleș era inchis in acea zi si nu am putut intra, dar o vom face la vara, cu copiii 🙂

Castelul Peleș

Stiti ca suntem destul de pofticioși si in vacante ne place sa gustam tot felul de bunătăți, mai ales ca plimbarea la aer rece ne-a facut mare pofta de mâncare. Asa ca am hotarat sa luam pranzul la restaurantul din Castelul Cantacuzino, la cativa km. Ne așteptam sa fie gustos, deoarece Mihai mereu citește recenzii despre locurile in care mergem, dar realitatea ne-a întrecut presupunerile. A fost cel mai gustos tartar din somon pe care l-am mancat vreodata, recomand 😉

Si desigur vederea… de poveste! Abia astept sa vad cum va fi vara la terasa restaurantului ????

V-am mai zis ca Mihai e tare priceput in a găsi cele mai deosebite hoteluri? Asa a fost si de aceasta data. Zabola Estate-Transylvania e un domeniu din sec. XVI, dar renovat si deschis pentru turiști de vreo 3 ani.

Atmosfera romantica, lumânări, muzica, focul din șemineu, vedere spre grădina si lac. Totul, totul parea regizat pentru o vacanta perfecta.

Deoarece in acel moment erau rezervate toate camerele, am luat o casuta, cu 4 dormitoare, 2 bai si sala cu semineu unde serveam si micul dejun. Sala de mese era intr-o cladire aparte, decorata la fel de cozy, cu un semineu imens si muzica in surdina.

Ziua faceam plimbari pe domeniu, iar seara savuram caldura focului si vinul bun romanesc.

 

 

Am purtat:

Palton – Georgette

Botine – no name

Pulover alb – Aridon

Geaca – Aridon

Comments

comments


Leave a Reply