Gata de Halloween?!

IMG_0101

Halloween -ul devine din ce in ce mai popular si mai prezent in tara noastra deja nu numai in randurile tineretului, dar si al copiilor! La gradinite si centre educationale se organizeaza tot mai multe petreceri tematice cu program, decoratiuni si costume originale. Acest lucru nu poate decat sa bucure mai ales mamele ale caror copii adora sa se deghizeze in tot felul de animalute si personaje.

La noi in casa halloween sau bal-mascat e cam in fiecare zi 🙂 Crina se transforma rapid din printesa in pirat, apoi unicorn sau iepuras. Avem foarte multe elemente de costume acumulate in timp (rochite de printese, fuste de balerina, urechi, cozi de animalute, baghete, aripi, coifuri, palarii etc) asa ca nu ne-ar fi greu sa improvizam rapid vreun personaj. Dar Crina a zis ca vrea costum de “pantoma” si mama nu a avut cum sa-i refuze. Puteam sa folosesc un tricou larg, o camasa cu maneci lungi, dar m-am gandid ca ar fi mai bine un costum propriu-zis, asa ca am cumparat o bucata de stofa alba si cu ajutorul unui foarfece (pentru gat) si lipici dublu (pentru maneci) a fost gata in cateva minute!

IMG_0039

“Chipul” fantomei l-am decupat din fetru.

IMG_0104

IMG_0106

Si pentru ca in cateva zile, dupa ce a speriat toti oamenii si cateii din curte s-a plictisit sa fie “pantoma fioroasa”, a zis ca e super-erou si ii protejeaza pe toti, dar are nevoie si de costum! Asa ca a trebuit sa improvizez iar:

IMG_0270

culorile le-a ales tot Crina si nu m-a uimit deloc cand a spus “vreu losu (rosu)” deoarece: “mami, losu este pefelatul meu!”

IMG_0285

Logo-ul superman l-am desenat apoi l-am decupat din fetru. Am vrut sa-l cos, dar pentru ca nu am mai avut timp l-am  lipit cu banda adeziva dubla (temporar). Gabriel nu a prea inteles nimic din ce se intampla cu toate aceste costume, dar Crina nu se putea opri din zburdat si sarit de pe toate paturile, de a ridicat praful in casa. Alerga in fata oglinzii si se uita entuziasmata cum ii flutura pelerina rosie. Ne arata cat e de puternica si ce muschi are 😀 😀 😀

IMG_0269

Anterior am mai scris despre metode de a confectiona rapid si usor fuste pufoase (link aici) si urechi de animalute (link aici).

Sper ca aceste idei sa va ajute si sa va inspire in realizarea dorintelor copiilor vostri, iar daca aveti nevoie de undele detalii, nu ezitati sa imi scrieti in comentarii :*

Comments

comments


Leave a Reply