7 Idei Cu Activitati De Drum

Vacantele sunt mereu dorite și așteptate. Si chiar dacă reușim sa alegem cea mai faină destinație, unde copiii ar fi “ocupati” in fiecare minut, câteva ore in mașina sau avion pot părea o eternitate. Din experiența noastră va pot spune ca de multe ori am renunțat la ideea de a călători, doar de “frica” acelor ore in drum! Cum evitam nesfârșitele “am ajuns? Când ajungem??” “Mama, vreau aia, vreau cealaltă, nu mai vreau, nu mai pot, mama, mami, mamaaaa!”. Am învățat sa ma pregătesc din timp și am “armele” mele de lupta cu plictiseala. Iată câteva idei:

1. Foi de desen și creioane. Nimic genial, nu? Secretul ar fi sa aveți de fiecare data un set nou, intr-o cutiuța deosebita poate, pixuri cu sclipici sau creioane in forme geometrice, ca cele din imagine (mai ales ca nu sunt periculoase ca cele lungi și ascuțite).

Ps: prefer sa evit cariocile, chiar și cele super-lavabile, deoarece oricum carseat-urile ajung intr-o stare goaznica. mereu se pierd capacele și siiigur ne întoarcem cu vreo carioca cursa pe bancheta mașinii sau in geanta ????

 

2. Plastelina. Prima data i-am arătat-o Crinei intr-o călătorie cu avionul și a fost foarte incantata! Curat, captivant, educativ, ușor de purtat fiind intr-o cutiuta mică și cu forme la fel de mici. Poate fi utilizată și pentru o cina in liniște ???? (supravegheați, sa nu pună in gurița)

Când s-au plictisit de forme simple am începută sa improvizam. Desenez pe o coala de hârtie “traseuri” pe care ei trebuie sa le urmeze cu plastelina de culoare corespunzătoare

3. Abțibildurile. O mare pasiune a copiilor mei. Cărțile cu abțibilduri, cele 3D, cele cu planșete colorate pentru a crea propriile povesti, toate garantează minute bune de distracție. Carti si seturi cu abtibilduri cu diferite tematici gasiti AICI

4. Gustarile si pauzele de masa sunt tot o parte distractiva in drum. Rontaielile gustoase si preferabil sanatoase (fructe proaspete sau uscate, nuci, biscuiti, iaurturi de baut etc) fac asteptarea mult mai usoara. Mereu ma asigur ca am ceva delicios pentru situatii neprevazute, chiar daca stiu sigur ca nu e ora mesei.

5. Cărțile senzoriale. Gabriel are una de la TikTak Toys pe care am purtat-o cred ca in toate vacantele. E usoara, are multe pagini cu activitati diverse și e potrivită pentru copii de diferite vârste.

6. Jocurile de masa. Cred ca ați observat deja cât de competitivi sunt copiii noștri, și mereu e o întrecere între ei. Ultima noastră descoperire este jocul “Vânătoarea de comori”. Unde mai pui ca e magnetic, special conceput pentru a nu se pierde piesele in drum! A devenit preferatul lor și acum primul lucru pe care îl facem înainte sa mergem la micul dejun, jucam o partida de “pirații”, ca așa l-au numit copiii ????

Il gasiti apasand AICI

7. Origami. Crina imi tot povestea ce e origami și cât de incredibil e ceea ce poți face dintr-o coala simpla de hârtie, așa ca atunci când am văzut online aceste seturi, am luat trei odată! Chiar dacă scria ca sunt pentru copii de la șapte ani. Hei, eu am un pic mai mult de 7, nu? ????

Sunt cărți cu povesti, care la sfârșit au coli detașabile special colorate și instrucțiuni simple pentru a face personajele si obiectele intalnite in acele povesti. Cât de fain e asta??

Origami, Jocurile de masa, abtibilduri, plastelina si orice ati avea nevoie pentru o calatorie sau in viata de zi cu zi puteti comanda online pe Elefant.md . Prefer shoppingul online pentru ca ai totul in fata ta, iti trebuie doar cateva minute sa alegi. E accesibil si economiseste mult timp!

Eu va doresc vacante frumoase, experiente de neuitat si drumuri usoare!

????????????

 

Comments

comments


Leave a Reply