Despre Îngrijirea Tenului

Întotdeauna am considerat ca am un ten bun, putin problematic, dar uscat. De aceea preocuparea mea de baza in igrijirea tenului  a fost sa gasesc o crema hidratanta si cam atat 🙂 Gama Nivea a fost inca din adolescenta de neinlocuit.

Dar timpul trece si nu iarta pe nimeni. Noptile nedormite, stresul, machiajul lasat pe noapte, regimul alimetar haotic din unele perioade isi lasa amprenta anume pe ten. A inceput sa fie mai sensibil, cu mai multe puncte negre si foarte uscat. Atunci mi-am dat seama ca de fapt, nu stiu cum sa-mi ingrijesc tenul. In ajutor mi-a venit Irina, cosmetolog la Doctor Beauty. Inca de la prima sedinta mi-a fost de mare ajutor explicandu-mi cat de importanta este curatarea calitativa a tenului si recomandandu-mi sa folosesc de fiecare data apa micelara, dupa care aproape nu mai simt nevoia sa aplic o crema. Acum o folosesc dimineata si seara dupa ce ma spal pe fata (nu imi place sa ma demachiez cu discuri de vata, de aceea prefer sa ma spal cu spuma pentru fata). Tot ea mi-a explicat ca cele mai bune produse de ingrijire se vand in farmacii, deoarece sunt preparate testate dermatologic. Ca tenul nostru are nevoi diferite in dependenta de sezon si respectiv – ingrijire diversa. Vara sunt recomandate cremele usoare, pe baza de apa, iar iarna cele imbogatite cu antioxidanti si vitaminele C si E. Dar indiferent de sezon,  cremele de fata trebuie sa contina factor SPF. Ii urmez mereu sfaturile si de fiecare data cand am intrebari, stiu cui sa ma adresez cu incredere.

La moment folosesc aceste produse: image

Știm ca nu doar mediul exterior si stresul influentează calitatea tenului, dar si ceea ce mâncam. De ceva timp am redus la minim dulciurile si produsele cu zahăr, iar rezultatele sunt cu siguranta pe fata!

Acasă imi place sa aplic măști revigorante, dar nu o fac prea des, din pacate. de obicei o fac înaintea unor evenimente pentru a avea un ten mai proaspat si aparent odihnit

image

Dar oricata grija nu am avea de tenul nostru in conditii casnice, curatarea si hidratarea profunda o putem obtine doar cu ajutorul unui profesionist. Iar pentru mine nu e nimeni mai bun decât Doctor Beauty. Periodic optez pentru curatarea cu ultrasunet. Aceasta este o procedura neinvaziva, in urma careia nu raman semne sau rani. Doar un ten curat, luminos si sanatos. Inainte de vreun eveniment important vizita la cosmetolog e binevenita, deoarece exfolierea si hidratarea tenului este secretul machiajului ideal. In aceste cazuri Irina imi face microdermabrazie cu diamante.

image

La ultima mea vizita la cosmetolog am incercat doua proceduri noi: oxigenarea hiperbarica – rezultatul careia a fost wow! Dar si procesul e foarte placut si relaxant datorita jetului puternic de aer care maseaza fata. Si fototerpia cu masca led care are o gramada de beneficii in functie de culoarea pe care o seteaza specialistul. Se foloseste de obicei dupa procedurile de baza pentru a accelera efectele acestora sau pentru a calma pielea.image

Iubiți-va tenul si aveti grija de el :*

Comments

comments


Leave a Reply