Desenam, coloram, ne dezvoltam!

IMG_5370De citeva saptamini la noi in casa a avut loc o revelatie: Crina a descoperit arta desenului! 😀 Si a inceput “micul Picasso” sa deseneze in dreapta si-n stinga, pe hirtie si pe masa, pe pat si pereti, pe covor si pe podea!

Sunt sigura ca multi dintre voi ati trecut prin asta, cel putin parintii mei au facut-o pentru ca eu am desenat toti peretii acasa, citeva proiecte de-a lui tata (el fiind student la arhitectura) si pina adormeam faceam contur floricelelor de pe tapetul din regiunea patucului meu… asa ca nu ma pling, stiu deja de la cine a mostenit Crina acest “talent”.

Problema nu s-a pus nici o secunda in “cum s-o opresc” sa deseneze, dar cum sa ii arat (pe inteles) unde are si unde nu are voie s-o faca?? In primul rind m-am gindit sa-i cumpar o tabla din aia in forma literei “A” pe care poti sa scrii cu creta si cu marker-ul, dar m-a oprit in primul rind gindul ca Crina o sa se catere numaidecit pe ea si e destul de periculos, apoi pentru ca ocupa mult spatiu, iar daca Crina o sa vrea s-o mute dintr-o camera in alta- spatele meu nu o sa fie deloc incintat. Asa ca am cautat si am gasit solutii perfecte si destul de accesibile ca pret!

IMG_5366

AQUA DOODLE este o planseta din pinza pe care poti sa scrii doar cu marker-ul prevazut in set. Marker-ul este de fapt un rezervor cu apa care rezulta a fi foarte potrivit pentru copiii de aceasta virsta. Il pot pune in gura, pot incerca sa deseneze pe orice alta suprafata, dar rezultatul va fi vizibil doar pe planseta data.

IMG_5358Aceasta nu trebuie sa fie spalata sau stearsa in vreun fel: dupa citeva minute apa se evapora, iar “capodopera” dispare 🙂

IMG_5362Un alt avantaj este ca o putem folosi si pe jos, si pe pat si pe masa din bucatarie, iar uneori o prindem pe frigider cu citiva magneti – suveniruri. Am cumparat-o din magazinul Educo din Mall cu 295 lei.

IMG_5367

Urmatoarea tablita nu cred ca este o noutate pentru copiii anilor ’90:

IMG_5381nu stiu cum se numeste si nici nu stiu sa explic cum functioneaza de fapt ( e ceva cu magneti), dar cert este ca ne place mult si ne distreaza!

IMG_5383

IMG_5387in comert le gasiti de diferite culori si marimi. noi am ales-o pe cea mai mare si ne-a costat  120 lei

IMG_5397Crina ma roaga in fiecare zi sa-l desenez pe “ho ho ho” (Mos Craciun), “bradu’ ” si “hau-hau”. se pare ca astia sunt preferatii ei 🙂

IMG_5403

O adevarata minune pentru mine a fost urmatoarea descoperire! Eram intr-o papetarie si am intrebat consultantul daca nu au cumva vreo tablita de desenat “dar creionul careia sa nu mai scrie pe o alta suprafata”. Dra a strins din umeri, dar imediat si-a amintit ca au ceva si mi-a aratat ASTA:

IMG_5406Este un rulou de hirtie (sau pelicola) adeziva care are suprafata exact ca o tabla pentru creta. Are marimea 45cm x 200 cm, poti sa o decupezi si sa o aplici oriunde pentru ca se scoate usor si nu lasa urme! Eu am lipit o jumatate pe un perete din dormitorul nostru care e desenat deja, dar locuri potrivite ar fi multe: frigiderul, masa, partea interioara a usei unui dulap sau oriunde preferi sa se afle micul artist cit te ocupi tu de treburile casei. Acest set contine si 5 bucati de creta colorata si costa 95 de lei.

IMG_5407

Putem sa le avem in casa chiar si daca nu avem copii. Este un mod tare dragut de a lasa mesaje unul altuia, sau de a face un TO DO list.

IMG_5414Ciufuliciul meu in pijama e de dimineata cu creta-n mina – o adevarata pasiune!

IMG_5422

Haideti sa nu-i limitam, dar sa-i incurajam! sa le dam voie sa creeze, sa inventeze si sa se dezvolte pentru ca ei sunt viitorul nostru.

Comments

comments


4 thoughts on “Desenam, coloram, ne dezvoltam!

  1. M and M

    Ce ingeras frumos ! Multa sanatate ii doresc ! :*

    1. Ana Irina

      multumesc!!

  2. Tanea

    Salut,imi poti spune unde ai cumparat hirtia ceea neagra?ka eu am vazut la botanika asa ceva dar costa in jur de 300 de lei,si miau spus ka nu se dezlipeshte?

    1. Ana Irina

      e de la PaperMax de pe bul. Moscova, langa McDonalds

Leave a Reply